Srcani udar i seksualna aktivnost

Srcani udar i seksualna aktivnost – Saveti za zdrav seks

Imam 40 godina zivim u braku i nedavno sam imao srcani udar.

  Da li mogu da nastavim normalno sa svojim seksualnim zivotom?

Seksualne tekoce koje prate srcani udar najcesce pocinju iz uma, a ne iz tela. Mozda proizilaze iz vaseg straha od drugog srcanog udara, iz vaseg depresivnog raspolozenja koje je cesto (u oko 30% slucajeva) pratilac postinfarktnog oporavka ili je to  usled partnerkine nedoumice oko vracanja na normalni seksualni zivot.

Ovo strahovi su mahom neoosnovani , jer maksimalan napor u trenutku orgazma, prme poznatim seksolozima Mastersu i Johnsonu, nije veci od napora potrebnog da se stepenicama popnete do drugog sprata.

Neki muskarci koji su imali srcani udar su toliko anksiozni (uznemireni) zbog eventualnog ponavljanja udara da oklevaju da se ukljuce ne samo u seks, vec i u niz drugih neseksualnih fizickih aktivnosti koje su ranije upraznjavali.

Ovako redukovan obim aktivnosti smanjuje njihovu zudnju za zivotnim uzicima, a to onda podstice I gubitak interesovanja za seks. Ipak ima muskaracakoji I nakon operacije na srcu nisu odbacili seks.

Ako nalaze da im je sada, na primer misionarska poza prenaporna cesto sa odusevljenjem konstatuju da im  eksperimentisanje sa novim seksualnim pozama i aktivnostima u stvari povecava seksualno zadovoljstvo.

Provereni saveti i provereni proizvoda za siguran seks je naš proizvod Med za potenciju Q4 Fortissimo kliknite na plavi tekst i saznajte više.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *